februar 16, 2022

Za stolp Kristal 2 milijona evrov od države

Vlada je na včerajšnji seji v veljavni načrt razvojnih programov med letoma 2022 in 2025 uvrstila projekt »Razgledni stolp Kristal« in občini Rogaška Slatina v skladu z 21. členom Zakona o financiranju občin odobrila sofinanciranje do največ dveh milijonov evrov.

Kdaj se boste lahko povzpeli na stolp, še ni znano. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Kot piše v obrazložitvi, je projekt eden izmed glavnih investicij v strategiji razvoja turistične destinacije Rogaška Slatina. »Namen projekta je izvedba aktivnosti za zagotovitev nove javne turistične infrastrukture, saj pomankanje le-te predstavlja oviro nadaljnjega razvoja lokalne skupnosti in regije. Splošen cilj projekta je prispevati k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva v občini in regiji, kakor tudi povečanje obsega turistične dejavnosti, kar prinaša ugoden vpliv na nadaljnji razvoj turističnih destinacij in regij. Projekt poleg tega zagotavlja tudi nova delovna mesta, in sicer neposredno pet zaposlitev v organizaciji poslovanja po zaključku investicije, kot tudi posredno z multiplikativnimi učinki na gospodarstvo. Izvaja se v degradiranem urbanem območju, kar pomeni, da prinaša revitalizacijo oziroma aktiviranje še neizkoriščenih potencialov turistične destinacije,« navaja vlada.

Gradnja že prihodnji mesec?
O odločitvi vlade župan Občine Rogaška Slatina Branko Kidrič pravi:

Kot še pravi župan, bodo načrte za projekt novinarjem podrobneje predstavili prvega marca, ko bodo tudi podpisali izvajalsko pogodbo. Do takrat pa morajo dobiti odločbo ministrstva, z njim podpisati pogodbo in na občinskem svetu sprejeti spremembo načrta razvojnih programov za ta projekt. O časovnici, če bo vse po načrtih, pa:



Spomnimo, stolp Kristal, za katerega je, kot smo že poročali TUKAJ, že znano, kdo ga bo gradil, bo na mestu nekdanjega Mizarstva, visok bo 106 metrov in tako najvišji v državi. Projekt je precej razburjal, med drugim so Slatinčani o njem glasovali tudi na referendumu. (AD)