maj 17, 2016

Za učenje nikoli prezgodaj niti prepozno

Še kako drži, da se človek vsak dan nauči kaj novega. In da za nabiranje novih znanj ni nikoli prezgodaj niti prepozno. Da bi še spodbudili zavedanje o tem, v Sloveniji že 21 let pripravljajo Teden vseživljenjskega učenja. In ker gre za pomembno temo, so ga marsikje podaljšali kar v mesec in pol.

Teden vseživljenjskega učenja je nacionalni projekt, namenjen prav vsem generacijam in ljudem najrazličnejših poklicev in interesov.

Okoli osem tisoč dogodkov
Teden vseživljenjskega učenja je pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, letošnji je že 21-ti. Po vsej državi bo do konca junija, ko je tako imenovani razširjeni teden vseživljenjskega učenja, okoli osem tisoč prireditev, številne tudi v naših krajih. Z njimi želijo opozoriti na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih ter za vse vloge, ki jih posameznik prevzema v svojem življenju.

Parada učenja na temo Dan učečih se skupnosti
Eden od vrhuncev Tedna vseživljenjskega učenja bo sredina Parada učenja. Pripravljajo jo v 13 slovenskih krajih, med njimi v Šmarju pri Jelšah, Slovenski Bistrici, Žalcu, Radečah in Mariboru. Preverili smo, kaj vse bo na jutrišnji Paradi učenja v Šmarju pri Jelšah, ki bo med drugim združila kar tri ljudske univerze, dva šolska centra, Obrtno podjetniško zbornico ter številne podjetnike, društva in nastopajoče. O podrobnostih v spodnjem posnetku prisluhnite Jani Turk Šulc iz šmarske knjižnice, ki obljublja tudi nekaj znanih imen, med njimi Dejana Zavca in Boštjana Gorenca – Pižamo. O mojstrstvu in obrti bodo lahko obiskovalci izvedeli tudi na stojnici Območno-obrtno podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah. Kaj pripravljajo, je povedala vodja strokovne službe Radojka Petek. Prav tako se aktivnosti ob tednu vseživljenskega učenja obetajo na Slovenjebistriškem, o njih direktorica Ljudske univerze Slovenska Bistrica Brigita Kruder. Podrobnosti o koledarju dogodkov preverite TUKAJ. (AD)

 

Datoteke

Jana Turk Šulc o Paradi učenja v Šmarju pri Jelšah

Brigita Kruder o dogajanju v Slovenski Bistrici