marec 28, 2021

Ajda Podlesnik je Mlečna kraljica Zelene doline

Mlekarna Celeia je okronala novo Mlečno kraljico Zelene doline. Naziv je prejela Ajda Podlesnik iz Svibnega nad Radečami.

To je 14. Mlečna kraljica Zelene doline. (Foto: Rok Deželak/Mlekarna Celeia)

Ajda Podlesnik je 14. Mlečna kraljica Zelene doline. 21-letnica prihaja z družinske kmetije. »Naziv Mlečne kraljice je zagotovo izjemna čast, a hkrati tudi pomembna obveza promocije zdravega, uravnoteženega načina prehrane in naše, slovenske hrane. Želim si, da bi lahko skozi različne aktivnost stopila na pot proti novim izzivom, izkušnjam, ljudem. Skoraj zagotovo pa bomo veliko v stiku prek družbenih omrežij,« pravi študentka kemijske tehnologije. Njena naloga v tem letu bo v prvi vrsti promocija mlečnih izdelkov in zdravega načina življenja ter promocija mleka slovenskega izvora. Po osvojitvi naziva se je z Ajdo Podlesnik pogovarjal Silvester Javornik:

Je pa Mlekarna Celeia ob razglasitvi mlečne kraljice že tradicionalno podelila tudi priznanja rejcem, od katerih odkupi največ mleka. Dogodek je bil zaradi epidemije prek spleta, ogledate si ga lahko TUKAJ. (AD)


Mlečna kraljica je prejela krono Zlatarne Celje in po meri izdelano obleko modne oblikovalke Maje Štamol, prav tako tudi 1-letni najem sponzorskega avtomobila. (Foto: Rok Deželak)