januar 10, 2021

Z Andrejem Šifrerjem o »hitenju počasi«

Leto 2020 je bilo nenavadno leto, ki nas je presenetilo, pretreslo, marsičesa naučilo in ponudilo tudi dovolj časa za brskanje po sebi in po svoji preteklosti. Andrej Šifrer pravi, da kljub nenavadnosti nima razloga, da ne bi bil zadovoljen z letom. Toliko bolj, ker je v njem ponovno izšel dvojni album Hiti počasi in Underground cowboy.

»Na tej plošči so pesmi, kot so Šum na srcu, Uspavanka za Evo, Pozdravi doma svojo ženo, Umrla je država, Umazanci ….. skratka pesmi, ki so ji takrat otroci po osnovnih šolah hlastali. Zdaj so pa ti otroci 30 let starejši … in imajo svoje družine, pojejo svoje uspavanke in se srečujejo z umazanimi otroki … in se srečujejo s šumom na srcu ….  in še vedno jih moti neka čudna država, v katero smo pripluli; upajmo, da nam ne bo umrla – ker smo jo tko težko, al pa prelahko dobili, da bi jo zdaj zapravli,« je povedal Andrej in tako mimogrede natrosil še cel kup zanimivih življenjskih zgodb in misli.

Tudi praznikov, objemov in odnosa do prijateljev sta se dotaknila z Andrejo Kukovič. Vabljeni k poslušanju njunega pogovora v celoti.