november 21, 2019

Ansambel Unikat tokrat z rock balado

Člani Unikata, ki ga je pred 19 leti ustanovil naš jutranji voditelj Davor Pušnik, igrajo različne glasbene zvrsti, najbolje pa jih vseeno poznamo po narodno-zabavnih in pop skladbah. Matic Supovec, ki ga spremljamo v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je po duši rocker in Unikatovci so se zdaj podali še v rock vode.

Unikatovci v rock izvedbi. (Foto: Unikat)

Po dolgih letih so jo vzeli iz predala
»Rock balada Sanje čakam zaman nas je leta in leta čakala »v predalu«. To skladbo smo namreč Unikatovci ustvarili že pred 12-imi leti skupaj z Zvonetom Hranjcem, ki je prispeval melodijo, ter Andrejem Salobirjem, ki je spisal besedilo,«
pravijo člani Ansambla Unikat in dodajajo: »Končno smo začutili, da smo dovolj zreli, da se preizkusimo tudi na rock sceni in da v svet glasbe pošljemo nekaj, kar do sedaj niste bili vajeni od nas – rock balado Sanje iščem zaman«.

Okoli 100 statistov je sodelovalo pri nastajanju videospota. (Foto: Unikat)

Pesem že ima tudi videospot
Priredbo skladbe so zaupali Marku Bezovšku, zanjo pa so že posneli tudi videospot. Scenarij zanj je napisal kar Matic Supovec, snemali so ga v Trstu in v Celju, pri čemer so imeli pomoč okoli sto statistov. »Andreja, Davor, Matic, Bojan in Andrej smo se ves čas nastajanja naše nove balade trudili, da bi bila skladba kvalitetna in da ne bi razočarala tudi tistih najbolj zagriženih rockerjev. Kako nam je uspelo, presodite sami!« še pravijo Unikatovci. Spot poglejte v spodnjem posnetku.