december 28, 2021

Bili smo v Božičnem Vojniku

Božič je sicer že mimo, a v Vojniku praznično vzdušje še vedno traja. Letos si lahko že šesto leto ogledamo Božični Vojnik in jaslice, ki jih tam razstavijo tako domačini kot tudi družine in društva iz ostalih delov Slovenije.

V Vojniku so na ogled najrazličnejše jaslice iz različnih koncev države. (Foto: Štajerski val)

Razstavo jaslic smo si ogledali tudi mi. Obiskovalci lahko opazimo, da je izvedba letos malo drugačna. Jaslic je nekoliko manj, 70 in ne okrog 200, kot jih je bilo pretekla leta. Prav tako so postavljene le okrog cerkve svetega Jerneja in ne po vojniških ulicah.

Jaslic si ne prihajajo ogledovat le domačini, temveč tudi obiskovalci iz drugih koncev Slovenije. Benedikt Podergajs, idejni oče Božičnega Vojnika, meni:

Manj jaslic ne pomeni, da organizatorjem ni uspelo pričarati čarobnega in prazničnega vdušja kot v letih pred korono. Vsake jaslice so nekaj posebnega, letošnja novost pa je, da se vse skrivajo pod enakimi lesenimi strešicami.

Kaj pa o letošnjih jaslicah pravijo mimoidoči, ki smo jih ujeli pred naš mikrofon?

Obiska je po besedah Podergajsa sicer nekaj manj kot prejšnja leta, a vseeno:

Božični Vojnik lahko obiščete še do 2. januarja, zahtevan je pogoj PCT. Kljub omejitvam zaradi koronavirusa so organizirali tudi nekaj dogodkov, kar lahko preverite TUKAJ. Fotoutrinke iz Božičnega Vojnika pa vidite v spodnji galeriji. (KK)

Galerija slik