december 31, 2021

Najpogumnejši bodo na 1. januar spet zaplavali v Savinji

Leta 2021 zaradi ukrepov ob epidemiji v Celju niso mogli začeti s prireditvijo Skok v Savinjo. Kako bo na prvi dan leta 2022?

V letih pred epidemijo je v Savinji vsako leto na 1. januar zaplavalo več kot 70 pogumnežev. (Foto: Štajerski val)

Na 1. januar leta 2010 se je začela tradicija novoletnega skoka v Savinjo. Ukrepi ob epidemiji so v začetku leta 2021 preprečili večjo prireditev, a tradicije niso povsem ustavili. V Savinji je na prvi dan leta, ki se danes poslavlja, zaplaval le Jože Tanko. Kaj pa jutri? Bo Skok v Savinjo? Predsednik Kajak kanu kluba NIVO Celje Dušan Konda:

Dodaja, da so veseli, da se tradicija nadaljuje približno tako, kot so jo začeli leta 2010. Pred korono so namreč v Savinji na prvi dan novega leta našteli med 70 in 80 plavalcev. Kar je, kot pravi Konda, precej veliko, saj ima Savinja navadno le stopinjo ali dve. Tokrat bo zaradi višjih temperatur v zadnjih dneh voda bolj topla, dodaja Dušan Konda. Pričakujejo, da bo jutri imela od tri do štiri stopinje. Vsem pogumnim, ki se bodo na 1. januar ob 14. uri podali v Savinjo, pa svetuje, naj se pred skokom v reko dobro ogrejejo. (TMG)