november 30, 2020

Božičkova tovarna daril kljub koroni, a tokrat na spletu

DRUGA JUTRANJA KAVA Na včerajšnjo prvo adventno nedeljo je svoja vrata znova odprla Božičkova tovarna daril. Tokrat je zaradi situacije povezane s koronavirusom zaživela na spletu. O dobrodelnem projektu sta Davor in Nina to jutro klepetala s šefom tovarne daril Milanom Ninićem.

Božičkova tovarna daril letos ne bo takšna kot prejšnja leta, zaradi situacije povezane s koronavirusom so jo preselili na splet. (Foto: Radio Štajerski val)

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že šesto leto zapored zagnalo Božičkovo tovarno daril, v kateri s pomočjo obiskovalcev, ki postanejo Božičkovi pomočniki, poskrbi za obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije in jim tako pričara božično veselje. Tudi radijci smo že več let Božičkovi pomočniki, lani smo izpostavo tovarne imeli kar na našem radiu.


Lani ste lahko darila za otroke prinesli v izpostavo Božičkove tovarne daril na našem radiu.

Letos se je Božičkova tovarna daril zaradi epidemiološke situacije prvič preselila na splet. »Odkar je Božičkova tovarna daril prvič odprla svoja vrata, je darilo pod božično jelko pričakalo več kot 3700 otrok, katerim skromne želje, ki so jih napisali Božičku, niso bile uslišane. S pomočjo Božičkovih pomočnikov smo jim dostavili mali čudež, zapakiran v darilo iz Božičkove tovarne daril. Zato si letos še posebej želimo nadaljevati naše božično poslanstvo in verjamem, da nam bo s skupnimi močmi vseh dobrih ljudi to tudi uspelo,« je prepričan Milan Ninić, predsednik Humanitarnega društva Enostavno pomagam. Božičkovo tovarno daril lahko na tem naslovu obiščete do 20. decembra, podrobneje pa Milanu Niniću prisluhnite v spodnjem posnetku.