december 11, 2019

Doživite božično zgodbo v Božičnem Vojniku

V soboto vrata odpira že peti Božični Vojnik. Ulice okoli cerkve svetega Jerneja se bodo za tri tedne spremenile v veliko razstavo na prostem, kjer si boste lahko tokrat ogledali več kot 250 jaslic in različnih podob svete družine. Pester bo tudi spremljevalni program.

Božični Vojnik bodo preplavile jaslice. Več kot 250 jih boste lahko občudovali na dvoriščih hiš v vojniških ulicah in v Domu svetega Jerneja. (Foto: Radio Štajerski val)

Stavijo na kakovost in zaupanje
Ideja o Božičnem Vojniku je nastala pred petimi leti. Za njo stoji nekdanji vojniški župan Benedikt Podergajs, ki ga v Vojniku poznajo kar kot očeta Božičnega Vojnika. Pravi, da si na začetku sploh ni znal predstavljati, v kaj bo prerasla njegova edinstvena ideja:

Prvi Božični Vojnik je obiskalo okoli 15.000 ljudi, lani so jih našteli že več kot 40.000. Prišli so iz vseh koncev Slovenije, sosednjih držav in ostalih koncev Evrope, celo iz Južne in Severne Amerike in Afrike. A Podergajs poudarja, da njihov namen ni, da bi se v mesto zgrinjale nepregledne množice ljudi. Pri tem, da število obiskovalcev iz leta v leto raste, pa izpostavlja dva pomembna razloga:



Božični Vojnik prinaša zunanjo in notranjo razstavo jaslic.

Jaslice prava umetniška dela
Obiskovalci Božičnega Vojnika bodo lahko letos občudovali več kot 250 jaslic in različnih podob svete družine. Pri pridobivanju jaslic, ki so prava umetniška dela, jim je tudi tokrat na pomoč pristopilo Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije. Nataša Kovačič Stožir, predsednica Turističnega društva Vojnik, razlaga:

Ob razstavi bo božična zgodba zaživela tudi v živih jaslicah, bogat pa bo tudi spremljevalni program. Urška Mužar iz občine Vojnik našteva:

V Božičnem Vojniku vas pričakujejo od 14. decembra do 4. januarja. Podrobnejši program dogajanja najdete TUKAJ. (NS)