november 16, 2020

Z Danico Godec o radijskih spominih

DRUGA JUTRANJA KAVA Če bi bilo običajno leto, bi radijci Štajerskega vala v tem času pospešeno pripravljali tradicionalni Štajerski valček – Večer s prijatelji. Kot vse drugo, nam ga je odnesel koronavirus, a mi se ne damo.  Jutranjika sta tako danes spomine na stare dobre čase obujala z damo radijskih mikrofonov in nekdanjo sodelavko našega radia Danico Godec.

Danica Godec je bila pobudnica ter nato dolga leta ustvarjalka in voditeljica Štajerskega valčka. (Foto: Fotografiraj.si)

Letošnji Večer s prijatelji, ki smo ga načrtovali ta petek, bi moral biti že 36. po vrsti. Čeprav smo se večera v živo s številnimi glasbenimi prijatelji in s poslušalci zelo veselili, nam trenutna situacija druženja ne dovoljuje. Spomine na stare dobre čase, ko je to bilo še mogoče, pa sta Davor in Nina to jutro obujala z damo radijskih mikrofonov, tudi nekdanjo sodelavko Štajerskega vala, ki je bila pobudnica, da je nastal Štajerski valček. Drugo jutranjo kavo sta na daljavo popila z Danico Godec. Veliko zanimivega nam je zaupala, tudi njen smeh smo slišali, ki je bil in je še vedno njen zaščitni znak. Prisluhnite ji v spodnjem posnetku. (NS)