maj 16, 2022

Klemen Maček: Če je kava dobra, je ni nikoli preveč

DRUGA JUTRANJA KAVA Tokrat je v našem studiu še bolj dišalo po kavi kot ponavadi. Pred mikrofonom se nam je pridružil barist, podpredsednik Združenja Speciality kave Slovenije Klemen Maček. Marsikaj zanimivega nam je povedal, Davor in Nina pa sta se pomerila tudi v okušanju kave.

Del tekmovanja, ki bo na Festivalu kave Slovenija na celjskem sejmišču, sta Klemen Maček in Sabin Minea to jutro pripravila v našem studiu. V okušanju kave je zmagala Nina.

Konec tedna na celjsko sejmišče, ob festivalu kulinarike - Kulinart in sejmu Green Vita, prinaša tudi 5. Festival kave Slovenija. Na njem boste na svoj račun prišli tako poznavalci kot zgolj ljubitelji kave. Pestro dogajanje, o katerem več izveste TUKAJ, nam je predstavil Klemen Maček iz pražarne Mariposa, sicer podpredsednik Združenja Speciality kave Slovenija. Pridružil se mu je tudi Sabin Minea, barist iz Romunije in eden izmed tekmovalcev, ki se bodo v okviru festivala na celjskem sejmišču pomerili na kar dveh tekmovanjih, Slovenia Sensory Cup in Slovenia Barista Cup. Klemen in Sabin sta Davorju in Nini to jutro pripravila poseben izziv, pogledate si lahko na naši Facebook strani, zanimivemu pogovoru v etru pa prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)