april 8, 2019

Druga jutranja kava? Hvala, ja!

Tokrat se je na Drugo jutranjo kavo z Obale pripeljala Lea Sirk. Energična Primorka se je s Katjo in Davorjem med drugim ozrla na razglasitev letošnjih zmagovalcev Eme, za katera je prepričala, da bosta s svojo umirjenosti prepričala številne gledalce.

Drugo jutranjo kavo sta Katja in Davor tokrat srkala v družbi Lee Sirk. (Foto: Štajerski val)

Lea Sirk meni, da je lepo biti glasbenik. Najraje ustvarja glasbo in pravi, da se bo po nekaj letih izpod odrskih žarometov raje umaknila v studio in tam ustvarjala za druge. A ne še takoj, na odrih še ostaja. Po turneji Hvala, ne pripravlja svoj drugi album.

S čim bo nadomestila modro?
Od lanskega nastopa na Evroviziji Leo Sirk na ulici prepozna več ljudi. Tudi zaradi vpadljivih pričesk. A je prepoznavnost ne moti. "Že če bi svoje lase pobarvala na bolj normalno barvo las, bi bila manj prepoznavna. Ampak do 30. leta bom še preizkušala barve, potem se bom zresnila," je povedala nasmejana modrolaska, ki že razmišlja o novih nenavadnih odtenkih barv za lase. Pravi, da se je odločila za barvo, ki je še ni imela.

Iskrenosti ne obžaluje
Februarja je nemalo prahu je dvignilo njeno začudenje nad zmagovalcema letošnje Eme Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom. "Še zdaj mi ni žal, da sem bila iskrena. Drugače tako ne bi znala reagirati," pravi zdaj. "Prva dneva sta bila res huda, izgubila sem celo samozavest v glasbi, kar se mi prej ni nikoli zgodilo," se spominja. A se je vrnila. Nič nenavadnega, saj se koncertom ne odpove niti med dopustom, nastopala pa je tudi kot mlada mamica. Klepet vas čaka v spodnjem posnetku:



Lea med slatinskimi dijaki
Lea Sirk je po obisku na našem radiu odšla še v Rogaško Slatino, med dijake, na Šolski center Rogaška. Pripravila jim je simpatičen koncert, kako so se imeli, je v video utrinek ujel dijak Aleks Stančin: