november 15, 2021

Ob drugi kavi o sladkorčkih – najmlajših sladkornih bolnikih

DRUGA JUTRANJA KAVA Na včerajšnjo nedeljo smo obeležili svetovni dan sladkorne bolezni, ki je ena najpogostejših kroničnih bolezni sodobnega časa. Vsako leto se število obolelih zvišuje, zbolevajo odrasli in otroci. Zlasti pri najmlajših je bolezen velik izziv, s katerim se spopada cela družina. Tudi družina Celjanke Nine Ermenc Pangerl, njihov sladkorček je 10-letni Tine.

Nina Ermenc Pangerl nam je zaupala tudi, kako kot uspešna poslovna ženska, je namreč podpredsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem, usklajuje delo in družinsko življenje, ki je prilagojeno tudi sinovi sladkorni bolezeni.

Pred mikrofonom se nam je to jutro pridružila Celjanka Nina Ermenc Pangerl, ambasadorka projekta Korak zase, korak za sladkorčke in mamica 10-letnega Tineta, ki je pri skoraj osmih letih zbolel za sladkorno boleznijo, ob tem ima tudi celiakijo. Kako se je spremenilo njihovo življenje, kako izgleda družinski vsakdan in kaj med drugim polaga na srce drugim staršem, ki imajo sladkorčka, prisluhnite v spodnjem posnetku. Za nasvet ali informacijo se lahko sicer obrnete tudi na Facebook skupino, katere članica je Nina, imenuje se Sladkorčki. (NS)