december 1, 2022

Novembrska iskra je šla v vojaške vrste

V novembru ste poslušalci Štajerskega vala in bralci naše spletne strani z glasovanjem izbrali štiri iskre tedna. Med njimi je največ vaših glasov prejel vojak, poddesetnik Gregor Fištravec, ki je spregovoril o tem, kaj ga je naučila vojska. Njegova izjava je postala ISKRA MESECA NOVEMBRA.

Izjava poddesetnika Gregorja Fištravca je postala iskra meseca novembra. (Foto: Štajerski val)

Z Gregorjem Fištravcem smo se pogovarjali ob začetku dvodnevnega predstavitvenega in promocijskega dogodka V službi domovine, ki ga je Slovenska Vojska v začetku novembra organizirala na celjskem sejmišču. V izjavi, ki se je potegovala za vaše glasove, je Fištravec izpostavil, kaj se je on naučil v vojski:

Izjava Gregorja Fištravca je tako poleg iskre tedna postala tudi iskra meseca novembra. Novico mu je sporočil Silvester Javornik:

November je sicer dal še tri iskre tedna. Emilija Kladnik Sorčan, mama osnovnošolca Amadeja s cerebralno paralizo, je spregovorila o vlogi mame s posebnimi izzivi. Direktorica Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec Rogaška Slatina Branka Aralica je spregovorila o tem, ali si ženske znajo med seboj pomagati ali prevlada ženska zavist. Ladi Humski, Slatinčan, ki je kot šestletni otrok v nesreči praktično povsem izgubil vid, pa se je v izjavi spominjal otroštva, ki ga je preživel v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani.

Naša akcija tudi nagrajuje, žreb je določil, da nagrado našega pokrovitelja akcije, parni čistilnik Iskra, dobi Ema Pepelnak iz Poljčan. Čestitke!

Zdaj imamo že enajst mesečnih finalistk, do konca leta bomo dobili še eno. Med njimi boste izbrali ISKRO LETA 2022.