april 2, 2021

Katere so bile prvoaprilske šale?

Prvi april je dan, ko nihče ne zameri kakšne šale. In tudi mi smo si vas malce privoščili. Preverite, katere novice na naši spletni strani in v radijskem etru so bile izmišljene.

1. aprila si lahko privoščimo malce norčavosti in komu kakšno ušpičimo. (Foto: Pixabay)

Visečega mostu v Celju še ne bo tako kmalu
Na naši spletni strani in v radijskih novicah smo včeraj poročali, da bodo turistično in adrenalinsko atrakcijo, viseči most v Celju, ki bo povezal grajski hrib pod Starim gradom z Miklavškim hribom, začeli graditi že pred letošnjim poletjem. Občina projekt res načrtuje in pripravlja, a mostu še ne bo tako kmalu. Da je že objavljen razpis za izvajalca in da se bo gradnja začela še pred poletjem, je bila prvoaprilska šala. Kako pa je v resnici s projektom, celjski župan Bojan Šrot odgovarja:

Kot pravi Šrot, se še niso odločili glede finančne konstrukcije projekta, saj tehtajo različne možnosti. Se pa, kot dodaja, javljajo možni zasebni investitorji, ki projekt vidijo kot ekonomsko zanimiv.

Šmarski župan ostaja župan
V našem radijskem informativnem programu smo poročali, da bomo, kot kaže, dobili novega kmetijskega ministra. Da ga iščejo, ker je ministru Jožetu Podgoršku prenehalo članstvo v stranki Desus, med tremi kandidati za njegovega naslednika pa da je tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, sicer veterinar. Informacija o tem, da Jože Podgoršek ne bo več minister, ne drži. Tako seveda tudi ne iščejo novega ministra. Smo pa preverili, ali bi šmarski župan, če bi bila priložnost, sprejel takšno funkcijo?

Zaščitne maske (še) ne prepoznavajo covida-19
Nina in Davor pa sta v včerajšnjem jutru ob predstavitvi zaostrenih ukrepov, ki zapovedujejo tudi nošnjo zaščitnih mask na prostem in ki niso bila prvoaprilska šala, predstavila nemški izum – masko, s katero bomo lahko ugotovili, ali imamo novi koronavirus ali ne. Z uporabo maske, ki ima filter, v katerega se ujamejo kapljice, ter indikator, ki se v primeru prisotnosti virusa obarva rdeče, bi se izognili hitrim testom, pri katerih potisnejo palčko v nos. To je bila prvoaprilska potegavščina, takšne maske na žalost še ne obstajajo.

Ste nasedli kateri na naših prvoaprilskih potegavščin? Če ste, brez zamere. Do naslednjega prvega aprila lahko znova verjamete vsemu, kar slišite na naših radijskih frekvencah in kar preberete na naši spletni strani. (UR)