december 8, 2022

Kdaj na smučanje na Roglo in Tri kralje?

Na Rogli bodo smučarsko sezono predvidoma začeli v ponedeljek. Na smučišču Jakec Trije Kralji nad Slovensko Bistrico pa upajo, da bodo vsaj eno vlečnico lahko zagnali že v nedeljo.

Po strminah Rogle se bo po načrtih v tej zimi prvič mogoče spustiti v ponedeljek. (Foto: arhiv Uniturja)

V prvih dneh nižje cene
Vreme v začetku decembra smučiščem ni najbolj naklonjeno, zaradi previsokih temperatur in dežja imajo nekaj težav pri izdelovanju snega.

Na Rogli so sprva načrtovali, da bi lahko prve smučarje pozdravili že ta konec tedna, a sporočajo, da bodo smučišče predvidoma odprli v ponedeljek. »Med 9. in 16. uro bodo obratovale štirisedežnica Planja, vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa,« navajajo v Uniturju ter dodajajo, da bodo do preklica veljale prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic, 28 evrov bodo odšteli odrasle in 17 evrov otroci.

Tekaške proge bodo, kot še sporočajo z Rogle, dnevno urejali od petka, 16. decembra. »Adrenalinsko sankališče Zlodejevo bo adrenalinskim navdušencem na voljo od četrtka do nedelje med 11. in 16. uro, medtem ko bo med šolskimi počitnicami in prazniki odprto vsak dan,« še sporočajo.

Na Treh kraljih smuka morda že v nedeljo
Kaj pa še na enem smučišču v naših krajih, na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico? Direktor RTC Jakec Trije kralji Aleš Juhart pravi:


Na Treh kraljih so začeli zasneževati že konec novembra, nato je začelo nagajati vreme. (Foto: FB Jakec Trije kralji) 

Smučarske karte so bili, kot pravi Juhart, tudi na Treh kraljih v tej sezpni zaradi vsesplošne draginje nekoliko podražiti, v sezoni bo dnevna karta za odrasle stala 31 evrov. (AD)