september 12, 2018

Kolesarski podvig zreških turističnih delavcev

Prekolesariti 200 kilometrov v enem dnevu ni mačji kašelj. Še zdaleč ne. A s tem podvigom se lahko pohvali šest sodelavcev iz Term Zreče. Kolesarili so iz Kranjske Gore do Trsta, po odseku priljubljene kolesarske trase Alpe-Adira, ki povezuje avstrijski Salzburg in italijanski Gradež.

Mirko, Robi, Boštjan, Amadej, Franci in Jaka niso niti za hip podvomili v uspešno zaključen podvig. Morda se ga naslednje leto lotijo spet. (Foto: Unitur)

Po mostovih in predorih vse do morja
V Termah Zreče pravijo, da so ponosni na Mirka Pavliča, Robija Vajsa, Boštjana Nerada, Amadeja Adamiča, Francija Kropeja in Jako Jevšenaka. Na kolesarsko pot so se odpravili minuli petek v zgodnjih jutranjih urah v Kranjski Gori. Pot jih je vodila mimo Rateč, Trbiža do Vidma, od tam pa proti morju v Gradež in naprej preko Monfalcona do Trsta, kjer se je njihova 200-kilometrska tura zaključila. Občutek ob uspešno zaključenem podvigu pa izjemno prijeten, pravijo kolesarji. Večji del urejene kolesarske poti je speljan po trasi stare železnice. Nima večjih vzponov in spustov, ima pa veliko predorov ter mostov. Njihovi sodelavci v Termah Zreče so bili zelo veseli, da imajo v svoji sredini ljudi, ki zdrav in aktiven življenjski slog ne živijo le v službi, temveč tudi v prostem času. V podporo in pomoč so jim poslali spremljevalno vozilo ter jih opremili z novimi Uniturjevimi majčkami in trakovi. Čestitamo jim tudi mi! (BF) 

Galerija slik