januar 9, 2018

Konjičan po najdaljši cesti na svetu

Potem, ko je predlani pešačil od zahodne do vzhodne obale Združenih držav Amerike, se je Konjičanu Oliverju Tiču porodila še drznejša zamisel. Tokrat bo pešačil čez južno in severno Ameriko. Podaja se na 24 tisoč kilometrov dolgo pot.

Še približno 9 mesecev Oliverja loči do odhoda. Pravi, da je prijetno vznemirjen. Z idejo o 24 tisoč kilometrov dolgi poti se zjutraj prebuja in jo v mislih podoživlja preden zaspi. (Foto: Dejan Javornik)

Pešačil bo skoraj tri leta
Mladega Konjičana, ki ga mnogi poznajo po vzdevku Oli Walker, monotonost vsakdanjega življenja duši. V njem se nenehno pojavljajo želje po ekstremnih doživetjih. "Nov izziv bo drznejši od predlanskega. 5. oktobra se bom vkrcal na letalo, se odpeljal na jug Argentine in tam začel svojo pot po najdaljši cesti na svetu. Vse do skrajnega severa Aljaske. Prepešačil bom okoli 24 tisoč kilometrov. Letalsko vozovnico sem že kupil. Tako sem prvi korak k uresničitvi moje velike želje že opravil," je za naš radio povedal Oliver Tič. S poti se bo oglašal z video posnetki. Denar za to izjemno pustolovščino pa je že začel zbirati. Potreboval bo okoli 10 tisoč evrov, predvideva, da bo vsak dan porabil okoli 10 evrov. Tudi, če mu te vsote do oktobra ne bo uspelo zbrati, se bo na pot odpravil. Sodeč po predlanski izkušnji v ZDA ve, da lahko računa na gostoljubje številnih srčnih ljudi. Z Oliverjem je klepetala Barbara Furman, prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

KLEPET Z OLIVERJEM TIČEM