november 30, 2020

Korona zaznamovala leto v Makolah

30. november je praznik občine Makole, vendar so ga zaradi epidemije koronavirusa prestavili na prihodnje leto. Na boljše čase so preložili tudi otvoritve letošnjih občinskih naložb, med katerimi velja izpostaviti ureditev prometne infrastrukture v Pečkah in novo kuhinjo z jedilnico v makolski osnovni šoli.

Takšno je novo krožišče v naselju Pečke. (Foto: občina Makole)

Letos največji naložbi v Pečkah in makolski šoli
V Makolah si bodo letošnje leto zapomnili po največji svetovni zdravstveni krizi v zadnjih 100 letih. Po besedah župana Franca Majcna je pandemija novega koronavirusa popolnoma spremenila življenja občank in občanov, prav tako je odpihnila letošnjo občinsko slovesnost s slavnostno akademijo in podelitvijo občinskih priznanj. Na boljše čase bodo morali počakati tako počastitev praznika kot tudi druženja ob otvoritvah letošnjih občinskih naložb. Med največjimi pridobitvami zadnjega leta Franc Majcen izpostavlja ureditev prometne infrastrukture v Pečkah in novo kuhinjo z jedilnico v makolski osnovni šoli.

 

 

Nova cesta skozi Pečke. (Foto: Občina Makole)

Makolska občinska uprava zdaj pripravlja proračun za prihodnje leto, v katerem med večjimi naložbami predvidevajo ureditev mostu čez Ložnico na cesti Pečke-Slovenska Bistrica, v načrtu je tudi ureditev požarne varnosti v OŠ Makole, rekonstrukcija makolskega športnega igrišča ter ureditev mostu v naselju Varoš. Franc Majcen pričakuje, da bodo svetniki proračun potrdili v sredni decembra. Ob prazniku občine sicer župan občane poziva, naj se držijo vseh sprejetih ukrepov in tako na najboljši način pomagajo varovati zdravje. (SP)