februar 17, 2022

Na Rogli so se osnovnošolci učili smučanja in teka na smučeh

Danes se je Štajerski val odpravil na Roglo, kjer je potekal projekt Šolar na Smuči, ki osnovnošolcem ponuja možnost brezplačnega učenja smučanja in teka na smučeh.

Skupinska vseh današnjih mladih smučarjev in tekačev na Rogli. (Foto: FB Rogla)

Odziv osnovnih šol na projekt je vsako leto večji, tako da bo letos skupaj po zaslugi akcije en dan brezplačno smučalo skoraj 3000 otrok. O pomembnosti takšnega projekta smo se pogovarjali z izvršno direktorico podjetja Unitur, ki upravlja s smučiščem Rogla, Barbaro Soršak:

Danes je na Rogli brezplačno smučalo okoli 80 učencev iz 3. in 4. razreda osnovnih šol Zreče in Lesično, med njimi jih je okoli 45 prvič stalo na smučeh. Povprašali smo jih, kako so se danes imeli in česa vse so se naučili:

Pri učenju smučanja in teka na smučeh pa sta otroke spodbujala tudi ambasadorja akcije Petra Majdič in Jure Košir. Pred mikrofon ga je ujela naša novinarka Neja Krampl Mastnak:

Organizatorji projekta – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport in Policija – sicer projekt že več let organizirajo v sodelovanju s petimi smučarskimi centri na različnih smučiščih po Sloveniji. In pa še splošen nasvet učitelja smučanja za vse tiste, ki se boste odpravili na bele strmine:

Galerija slik