december 31, 2022

Preverite, koliko praznikov bo med tednom

V novem letu, letu 2023, bodo dela prosti dnevi razporejeni bolj prijazno, kot so bili letos. Praznika, ki bosta padla na nedeljo, sta le dva.

V novem letu bodo prazniki prinesli enajst dela prostih dni (Foto: Pixabay)

Letos bo dela prostih dni, ki bodo padli na nedeljo, manj kot lani. Takšen je sicer že jutrišnji 1. januar, ki pa mu bo sledil še praznični ponedeljek, 2. januar. Tako bomo imeli podlajšan vikend. Na nedeljo bo v letu 2023 še dan državnosti, 25. junija.

Če bo novoletni podaljšani vikend štel tri dni, pa bomo deležni še dveh vikendov, ki bosta podaljšana še za dva dneva. Praznik dela, 1. in 2. maj, bomo namreč praznovali na ponedeljek in torek. tudi božični 25. december ter dan samostojnosti in enotnosti, 26. december, padeta na ponedeljek in torek.

Več praznikov kot v tem letu bo v letu 2023 čez teden. Prešernov dan, 8. februar, bomo praznovali na sredo. Dan upora proti okupatorju, 27. april, bo na četrtek. Avgusta bomo na torek praznovali Marijino vnebovzetje (15. avgust). Dan reformacije, 31. oktober, in dan spomina na mrtve, 1. november, pa bosta na torek in sredo.

Velikonočni ponedeljek bo v prihodnjem letu 10. aprila. (KK)