december 25, 2020

1200 otroških risbic za nasmehe starejših

Praznični dnevi morajo biti lepi za vse. Tudi za stanovalce v domovih za starejše. Na Štajerskem valu smo zato med seboj povezali vrtce in domove starejših v naših krajih ter skupaj ustvarili prav posebne trenutke. 

Z majhno pozornostjo za lepše praznične dneve (Foto: Dom upokojencev Šmarje)

Dejstvo je, da postaja osamljenost vse večja problematika današnjega časa, sploh v »koronačasih«, ko sta izolacija in omejitev socialnih interakcij naš vsakdan. Osamljenost zajema vse starostne skupine ljudi, a še posebej je prizadela starejše. Tudi tiste, ki jesen življenja preživljajo v domovih starejših. V številnih so prepovedani oziroma močno omejeni obiski, s svojci se v veliki meri slišijo le prek telefona, morda se vidijo prek videoklicev. Zato je prav, da smo na to ranljivo populacijo še posebej pozorni. Prav je, da se na njih spomnimo in jim poskušamo polepšati kak trenutek, jih razveseliti s kakšno drobno pozornostjo.

Tako smo se na Štajerskem valu lotili akcije "Risbica za nasmeh starejših". K sodelovanju smo povabili vrtce na našem koncu. Vrtec Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Rogatec, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica in Poljčane z vsemi enotami. Nastalo je 1200 krasnih izdelkov, krasnih risbic za prav vsakega stanovalca v domovih starejših v Šmarju pri Jelšah, Rogaški Slatini, Šentjurju, Podčetrtku, Slovenskih Konjicah, Poljčanah in Slovenski Bistrici.

Risbice smo dostavili pred prazniki in tako na današnji božič že krasijo sobe stanovalcev. Prepričani smo, da smo jim skupaj z otroki in vzgojitelji polepšali praznične dneve ter jim narisali nasmeh na obraz. Ujeli smo nekaj utrinkov naše akcije. Preverite v spodnji foto galeriji.