junij 5, 2021

Nove opice v celjski Tropski hiši

V celjski Tropski hiši so odprli novi del amazonske džungle. Od naslednjega tedna bosta v gozdu tamarink domovala dva para posebnih primatov iz Južne Amerike.

Novinki v Tropski hiši. (Foto: Štajerski val)

Svoj nov dom sta v Tropski hiši daleč od izvorne Južne Amerika našli dve vrsti opic tamarink. Ustanovitelj Tropske hiše Simon Cirkulan razlaga:

Obe vrsti ogrožata izsekavanje tropskih gozdov in fragmentacija njihovega življenjskega okolja, mladiči tamarink pa so pogosto žrtve divjih lovcev. Beloglavčkov je v naravnem okolju le še okoli 2000, zlatoglavih levičev pa okoli 6000. Cirkulan pravi: 

Tropska hiša je naravovarstvena institucija, ki skrbi za obstoj in ohranjanje nekaj več kot 60 vrst živali. Večina izmed njih sodi na seznam ranljivih, ogroženih ali celo kritično ogroženih živalskih vrst. V Tropski hiši so poustvarili pet ekosistemov sveta, v katerih prebivajo najrazličnejše živali: to so afriška savana, azijski gozd, arizonska puščava, amazonska džungla in kotiček hišnih ljubljenčkov.
Foto: Štajerski val

Tropsko hišo lahko ob predhodni rezervaciji obiščete vsak dan v tednu med 9. in 18. uro. Za otroško vstopnico boste odšteli 4, za odraslo pa 7 evrov. (EP)