oktober 4, 2018

Oli tokrat po najdaljši cesti na svetu

Konjičan Oliver Tič je eden tistih, ki smelo in srčno sledijo svojim drznim sanjam. Ekstremni pohodnik je prvič nase opozoril, ko je predlani prepešačil od zahodne do vzhodne obale ZDA, a tokrat je njegov izziv bistveno daljši in zahtevnejši. Hodil bo od juga na sever Amerike, čez 15 držav in dva kontinenta.

Njegov zvesti sopotnik bo ponovno voziček Gill, ki ga je spremljal tudi na poti iz zahodne na vzhodno obalo ZDA. Srečno, Oli!

Sreča spremlja pogumne
Oliver, za mnoge Oli Walker, sicer pa eden bolj priljubljenih picopekov v naših krajih, odšteva ure do nocojšnjega poleta čez Atlantik, kjer se bo začela njegova izjemna avantura, dolga kar 27 tisoč kilometrov. Prehoditi namerava najdaljšo cesto na svetu, imenovano Panamarica Highway, ki vodi od Argentine do Aljaske. Začel bo v kraju Ushuaia na skrajnem jugu Argentine, zaključil pa v zadnjem mestu ob Arktičnem morju. Cilj naj bi dosegel v treh oziroma štirih letih. Priznava, da težko predvideva, kaj vse ga čaka na poti, a verjame v dobre ljudi. Mnogo takšnih je srečal tudi predlani med pešačenjem od zahodne do vzhodne obale Združenih držav Amerike. Takratna 6.840 kilometrov dolga avantura pa je v njem porodila željo po še zahtevnejšem izzivu. Verjame, da bo tudi temu kos. Ker sreča pač spremlja pogumne. In kaj je Oli povedal tik pred odhodom našima jutranjikoma Katji in Davorju? Prisluhnnite v spodnjem posnetku.

Finančno mu pomagajo številni prijatelji
Ker gre tudi za finančno zahteven projekt, so mu prijatelji v Slovenskih Konjicah, in teh ima Oliver zelo veliko, organizirali poslovilno zabavo, na kateri so prispevali denar za njegovo pot. Pripravili pa so tudi dobrodelno dražbo in na njej zbrali še dodatnih 2350 evrov. Desko za bordanje je posebej za dražbo izdelal Aljoša Fijavž iz zreškega podjetja Positive boards, kupil pa jo je Tadej Slapnik za 2000 evrov. Na prodaj so bila tudi ročno izdelana unikatna očala podjetja Tishler. Nizozemec Richard Oosterhof je zanje odštel 350 evrov. Donacije so še vedno dobrodošle. Tudi ti lahko nakažeš 10 evrov in tako financiraš dan njegove poti. Oliver Tič, Grajska ulica 10, 3210 Slovenske Konjice. SI56 0510 0703 5896 137. (BF)

Datoteke

KLEPET Z OLIVERJEM TIČEM