julij 15, 2019

Pivo in cvetje v Laško privabila 75 tisoč obiskovalcev

Minuli konec tedna je bil v Laškem v znamenju 55. festivala Pivo in cvetje. Čeprav je vreme nekoliko nagajalo, so organizatorji z obiskom zadovoljni. Po številu obiskovalcev je že tradicionalno izstopala sobota. Živahno je bilo tudi v nedeljo na Ohceti po stari šegi.

Mesto ob Savinji je v štirih dneh obiskalo približno toliko ljubiteljev glasbe, piva in cvetja kot lani. (Foto: Radio Štajerski val, BŠ)

Letošnji festival Pivo in cvetje je po dolgih letih organizacijskega vodenja Pivovarne Laško Union prevzel javni zavod STIK Laško, Občina Laško je imela vlogo partnerja festivala, pivovarna pa še vedno glavnega sponzorja dogodka. Na štirih prizoriščih se je zvrstilo več kot 60 glasbenih dogodkov. Kljub nekoliko nestanovitnemu vremenu, le-to ni vplivalo na obisk. Po oceni organizatorjev je Laško v štirih dneh obiskalo okoli 75.000 obiskovalcev, kar je približno toliko kot lani. Po številu obiskovalcev je že izstopala sobota, ki že tradicionalno velja za vrhunec dogajanja. Poleg pestrega glasbenega dogajanja, razstav cvetja in otroških delavnic je namesto ognjemeta ponudila tudi multimedijsko simfonijo nad Savinjo. Mi smo med obiskovalci zbrali nekaj vtisov:



Pivo in cvetje se je za leto dni poslovilo včeraj s tradicionalno Ohcetjo po stari šegi. Tokrat se je poročil že 50. par. Večno zvestobo sta si ob vrčku piva obljubila Barbara Knez Mašek iz Laškega in Nejc Mašek iz Velenja. Nekaj utrinkov z dogodka si poglejte spodaj. Prislunite pa tudi pogovoru z včerajšnjo nevesto. (NS)



Barbara Knez in Nejc Mašek sta 50. par, ki se je poročil na Pivu in cvetju.