november 27, 2018

Po pravljična doživetja v Celje

Celjani odštevajo do sobote, ko bodo prižgali praznične luči in se bo začelo dogajanje letošnjega Pravljičnega Celja. Tudi tokrat prinaša bogat program z nekaj novostmi ter tradicionalnima božično-novoletnim sejmom in Pravljično deželo, ki bo navduševala zlasti najmlajše.

Med sprehodom po Pravljičnem Celju boste poleg pravljičnih vil srečali tudi Sladkega Tonija in Božička. (Foto: Radio Štajerski val)

Novo prizorišče s fotokotičkom
Nad programom Pravljičnega Celja že 12. leto bdi Zavod Celeia Celje, ki je s številnimi sodelujočimi poskrbel za pester in bogat program s koncerti, glasbenimi in kulturnimi dogodki, božično-novoletnim sejmom ter nekaj novostmi. Prizorišča, kjer se boste lahko predali prazničnemu vzdušju, ostajajo ista kot minula leta. Živahno bo na Krekovem trgu, Glavnem trgu in Trgu pred Mestnim kinom Metropol, letos pa se jim pridružuje še dvorišče Knežjega dvorca pri Pokrajinskem muzeju, kjer bo svetlobni fotokotiček s princem in princeso na kočiji, na kateri se bodo lahko obiskovalci tudi fotografirali. Ostale novosti našteva direktorica Zavoda Celeia Celje Milena Čeko Pungartnik:

Zanimiva novost za obiskovalce bo zagotovo tudi pustolovska igra Zvezdni princ po vzoru sob pobega. O njej Vesna Knafelj iz Misterius Escape Room:

Medtem ko bodo v igri uživali tako otroci kot odrasli, pa bo druga polovica decembra navdušila zlasti najmlajše, saj 14. decembra vrata že 19. leto odpira Pravljična dežela. Priprave nanjo so po besedah vodje projekta Vladimire Skale začeli že oktobra s tradicionalno Pravljično akademijo, na kateri izberejo mlade, ki bodo ustvarjali zgodbo pravljičnih doživetij:

Dogajanje Pravljičnega Celja in Pravljične dežele se bo že tradicionalno končalo s silvestrovanjem. Najprej opoldne za otroke, za odrasle pa zvečer na Krekovem trgu, kjer bo za zabavo skrbela skupina Rok'n'band. Podrobnejši program Pravljičnega Celja najdete TUKAJ. (NS)