februar 20, 2019

Počitnikarji zavzeli radijske mikrofone

Počitnice na Štajerskem valu preživljamo tudi v družbi počitnikarjev. Zgovorne in izzivov željne osnovnošolce smo povabili pred naš mikrofon. V vlogi voditelja so se že preizkusili Dejan, Filip, Lia in Pia.

Devetošolka Pia je na lastni koži spoznala, kako je biti radijski voditelj. Še vse do konca tedna se bomo družili s počitnikarji.

Jezik se ni prav nič zapletal
Krst pred našim radijskim mikrofonom je pripadel sedmošolcu Dejanu s Svetega Štefana, ki je dokazal, da mu jezik teče kot namazan. Jutranjici Katji je pomagal pri vremenskim napovedih, spremljal je prometne informacije, takole pa sta razpredala tudi o napovedanih spremembah v šolskem sistemu, sošolcih in učiteljih:



Sedmošolec Dejan

V jutru je Katji družbo delala tudi 10-letna Celjanka Lia. Najprej je bila malce sramežljiva, ampak pred mikrofonom se je trema poslovila:



Petošolka Lia

Devetošolec Filip s Kristan Vrha je tudi imel srečo pri žrebu in med vsemi prijavljenimi prejel naš klic. Tudi on je delal družbo Katji in ji pomagal, da ste bili na torkovo jutro obveščeni o vem pomembnem. Uspešno pa je skočil tudi v čevlje našega voditelja Davorja in nas pošteno nasmejal:



Devetošolec Filip

Še ena devetošolka je bila z nami, Pia iz Rogaške Slatine. Ona je delala družbo Kristijanu v torkovem popoldnevu. Med drugim sta poklepetala tudi o družabnih omrežjih: 



Kako je bilo med obiskom počitnikarjev na našem radiu, smo ujeli tudi na video, preverite na našem Facebooku. Pia, Lia, Filip in Dejan so torej na lastni koži spoznali, kakšno je delo radijskega voditelja in se prepričali, da ni tako enostavno, kot se sliši v radijskem etru. Potrebne so priprave, 'namazan' jezik, pa tudi delo s tehniko. Do konca počitnic se bomo v našem studiu družili še z nekaj osnovnošolci, zabavno bo, bodite naša družba na 93,7 in 87,6 MHz.