julij 14, 2021

Pred prvo obletnico živahno poletje v celjskem Tehnoparku

Tehnopark Celje bo v začetku septembra praznoval prvo obletnico delovanja. Kmalu po odprtju jim je načrte prekrižala epidemija koronavirusa, tudi njihova vrata so bila nato več mesecev zaprta. Kljub temu so, glede na situacijo, po besedah direktorice Andreje Erjavec, z dosedanjim obiskom zadovoljni. Pester je pri njih tudi poletni utrip.

V Tehnoparku Celje si lahko poletne dni najmlajši krajšajo na različnih delavnicah. (Foto: Radio Štajerski val)

V Tehnoparku Celje, edinem tovrstnem poljudnoznanstvenem zabavnem parku v Sloveniji, so v skoraj letu dni našteli 8500 obiskov, največ je bilo šolskih skupin. Kljub temu, da je tempo v zadnjem letu narekovala pandemija koronavirusa, pa jih je obiskalo tudi nekaj tujcev. Direktorica Andreja Erjavec dodaja:

V Tehnoparku Celje, ki je namenjen spodbujanju znanosti, tehnologije in inovativnosti, najdete najrazličnejše eksponate in interaktivne kotičke. Tudi mi smo ga že obiskali, preverite TUKAJ. Kaj pa najbolj navdušuje otroke in mlade ter kaj odrasle?

Pri njih je to poletje ob tem živahno tudi na različnih delavnicah:

Od srede do petka omogočajo tudi počitniško varstvo za otroke, sicer pa jih lahko obiščete od torka do nedelje. Za obisk se glede na trenutno veljavne epidemiološke ukrepe ni treba predhodno prijaviti. Več podrobnosti preberite TUKAJ. (NS)