februar 2, 2021

Ptujsko 61. Kurentovanje tokrat na spletu

Epidemija novega koronavirusa je zagodla tudi letošnjemu pustu. Minil bo brez povork in brez pustnih zabav. Tudi na Ptuju maske ne bodo napolnile mestnih ulic. Vseeno pa se niso odpovedali tradiciji. 61. Kurentovanje bo v spletni obliki. 

Čeprav bo letošnje Kurentovanje spletno, so vseeno razglasili princa ptujskega karnevala. To je Hinko Šoštarič, vitez Hinko Sodinski, plemeniti Gall. (Foto: Stanko Kozel/FB Kurentovanje)

»61. Kurentovanje bo namesto tradicionalnega programa, ki je na Ptuj vsako leto privabil večtisočglave množice obiskovalcev, svoje pomembno poslanstvo nadaljevalo v prilagojeni, spletni obliki, pod sloganom Spoštujmo tradicijo, obujajmo spomine pravijo v Zavodu za turizem Ptuj. Kurentovanje bo mogoče spremljati na digitalnih kanalih Kurentovanje in Visit Ptuj, kjer bodo od danes do 16. februarja z različnimi vsebinami odstirali zanimiva zgodovinska dejstva in pripovedovali zgodbe, ki so zaznamovale minulih 60 let tradicije ptujskega Kurentovanja. »V podobah kurentov in ostalih tradicionalnih pustnih likov bodo zaživele tudi ptujske ulice, izložbena okna in reklamni panoji,« še razlagajo organizatorji Kurentovanja.

Še podrobneje o tokratnem ptujskem Kurentovanju je Katja Žolgar spregovorila z direktorico Zavoda za turizem Ptuj Tanjo Srečkovič Bolšec. Prisluhnite v spodnjem posnetku: