oktober 14, 2018

Radijski štrudl je najboljši!

Nedelja je bila vrhunec 19. Praznika kozjanskega jabolka v mnogih pogledih. Trg v Podsredi je pokal po šivih, vreme je bilo prav poletno, zabave ni manjkalo, za povrh pa sta si naša voditelja Kristijan in Davor nadela še naziv štrudlmojstra, saj sta spekla najboljši jabolčni zavitek in osvojila prvo mesto.

Kristijan in Davor sta dokazala, da obvladata tudi vlečenje testa.

Začetniška sreča?
Trg v Podsredi je bil to nedeljo skoraj premajhen za vse obiskovalce, ki so prišli na tradicionalni sejem lokalnih pridelkov in izdelkov. Stojnice so se šibile pod dobrotami, ljudje so uživali na soncu in v kulturnem programu, ki so ga pripravili organizatorji. Nekaj smo jih ujeli pred mikrofon:

Precej pozornosti je tudi tokrat poželo tekmovanje v peki jabolčnega zavitka oziroma štrudla. Med 8 tekmovalnimi ekipami smo imeli tudi radijci svoja predstavnika. Kristijan Šmid in Davor Pušnik sta se zadeve lotila resno in samozavestno, kar se jima je na koncu tudi obrestovalo. Spekla sta namreč najboljši jabolčni zavitek in osvojila prvo mesto. Kaj je ocenjevala komisija in s čim je prepričal ravno radijski štrudl? Predsednik komisije Dušan Andrej Kocman pravi:

Da je bilo prvo mesto presenečenje, pravi tudi polovica zmagovalnega dvojca, Kristijan:



Letošnji Praznik kozjanskega jabolka je bil torej za nas radijce več kot odličen, pravzaprav zmagovalen. Zadovoljni so tudi organizatorji. Po besedah Valerije Slemenšek, v. d. direktorice Kozjanskega parka, je prireditev ta konec tedna obiskalo blizu 20.000 ljudi. V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov s praznika. (NS)