maj 1, 2018

Radio Štajerski val že 65 let!

Radio Štajerski val na današnji 1. maj praznuje 65 let! Že polnih 65 let smo vaš zvesti prijatelj, ki skrbi za krajšanje dolgega časa, zabavo in obveščenost. To dopoldne smo radijci v našem studiu razrezali torto, v prihodnjih tednih in mesecih pa bomo praznovali tudi na terenu, v družbi vas, poslušalk in poslušalcev.

Na Štajerskem valu praznujemo zavidljivih 65 let. Smo najstarejša regionalna radijska postaja v Sloveniji.

Prva je bila Puntarska
Glasove s frekvenc Radia Šmarje pri Jelšah, danes Štajerskega vala ste prvič zaslišali natanko na 1. maj leta 1953, ko se je radio imenoval Radio Ljudske tehnike Šmarje pri Jelšah. „Na praznični dan se je v takrat še zelo redkih domovih po Kozjanskem, pa vse do Pohorja in Prlekije na drugi strani ter v Savinjski dolini oglasila Puntarska,“ piše v zgodovinskih knjigah. Nato je bila še desetletja uvodna glasbena špica programa šmarskega radia, danes radia Štajerski val.

Praznujemo v pestri družbi
Če je bil program nekoč le po nekaj ur na dan, smo danes vaša družba 24 ur na dan, vse leto. Tudi prazniki niso izjema in na današnji 65. rojstni dan je pri nas še posebej veselo in živahno. Naša jutranja voditelja Katja Žvikart in Davor Pušnik sta v svojo družbo na prijeten klepet in malce skomin med drugim povabila nekdanjo dolgoletno urednico Mimico Kidrič. Kot se za rojstni dan spodobi, smo v družbi večinskega lastnika in direktorja radia Romana Moškotevca, programske direktorice Grete Kokot Rajkovič in šentjurskega župana Marka Diacija upihnili tudi svečke na torti, ki so jo posebej za to priložnost spekli v Kavarni in slaščičarni Evropa. In ob tem smo v živo poslušali tudi prvomajsko budnico Pihalnega orkestra Šentjur. Nekaj utrinkom prisluhnite v spodnjem posnetku. Popoldne pa bo vaša radijska družba Kristijan Šmid, ki ima pripravljeno tudi kakšno darilce za zveste poslušalce, preverite na našem Facebooku.

65 let tudi v družbi poslušalcev
Sicer pa bomo naših 65 radijskih let praznovali še vso pomlad in poletje, tudi v družbi poslušalcev. Z vami bomo na različnih dogodkih. 2. junija vas vabimo na 2. Afroditin tek v Rogaško Slatino, prijave že zbiramo, TUKAJ, smo mu pa letos dodali še test hoje na 2 kilometra. 65-letnici bomo skupaj nazdravili tudi ob že tradicionalnem pohodu na Boč. Vidimo se v nedeljo, 24. junija. Skupaj pa bomo nazdravili tudi na dogodkih v Šmarju pri Jelšah in Šentjurju. Spomini bodo oživeli tudi v etru Štajerskega vala, 65 let se bomo spominjali skozi glasbo, ki vam bo lahko prinesla tudi lepe nagrade, pred našim mikrofonom pa boste lahko znova slišali tudi glasove, ki ste jih poslušali nekoč. Tako bomo v prihodnost zapluli s prepletom preteklosti in sedanjosti. Hvala, da ste že toliko let naša družba in ostanimo prijatelji. Več o zgodovini Radia Štajerski val pa preberite TUKAJ.

Datoteke

Izsek pogovora z Mimico Kidrič o radiu nekoč

Kako smo praznovali 65. rojstni dan?