november 24, 2018

Razprodan Štajerski valček – Večer s prijatelji navdušil

Štajerski valček – Večer s prijatelji je zagotovil, da je bil petkov večer poln odlične glasbe, zabave in druženja s poslušalci Štajerskega vala. Letošnji Štajerski valček je bil že 34. po vrsti, tokrat smo ga organizirali v Šentjurju. Dvorana Hruševec je bila razprodana. Preveri, kako smo se imeli.

Ansambel Petka je nastopil tudi skupaj z otroki OŠ Hruševec, zapeli so venček narodnih. (Foto: Štajerski val)

Tudi v znamenju 65-letnice
„Da smo za letošnji Štajerski valček – Večer s prijatelji izbrali Šentjur, ni naključje. Letos namreč Štajerski val praznuje 65-letnico. Ed del praznovanja smo že imeli letos poleti v Šmarju pri Jelšah, kjer je bil radio ustanovljen, drugi del praznovanja pa tokrat v Šentjurju, kjer smo danes,“ razlaga programska direktorica našega radia Greta Kokot Rajkovič, ki je skupaj z radijsko ekipo navdušena, da je bila prireditev tudi letos razprodana in da je bila z nami tako pisana druščina naših prijateljev, zvestih poslušalcev pod odrom, na odru pa številni odlični glasbeniki, ki so vsak po svoje sooblikovali večer in dvignili temperaturo v dvorani.

Tudi Vesele Štajerske so slavile z nami, naslednje leto pa tudi same obeležujejo jubilej, 25 let na sceni.

Zabavna in narodno-zabavna glasba
In kdo vse nas je zabaval na odru? Nastopili so številni priljubljeni glasbeniki z zabavne in narodno-zabavne glasbene scene. Z nami so bili Ansambel Petka, Ansambel Unikat, Sekstakord, Kozjanski lumpi, Poskočni Muzikanti, Murni, Vesele Štajerke, Frajerke, Klapa Skala, Nuša Derenda, Rok Ferengja & Rok'N'Band, Zvita Feltna in Rebeka Dremelj. Iz Dalmacije je prišel Marko Škugor, ki je izjemno navdušil že na lanskem Večeru s prijatelji, tudi tokrat je dvignil temperaturo v dvorani in požel stoječe ovacije. 

Prvi glas Dalmacije Marko Škugor navdušil tudi letos. Priložnost, da mu spet prisluhnete, bo tudi v prazničnem decembru, ko vabi kar na tri koncerte.

Rok Ferengja & Rok'N'Band in plesalci Plesnega centra TBA, njihove akrobacije so jemale dih.

Za uvod v koncert je poskrbel Pihalni orkester Šentjur, Plesni center TBA in Folklorno društvo Šentjur pa so nekaj glasbenih točk pospremili s plesom. Velik aplavz je požel tudi pevski zbor Osnovne šole Hruševec, ki je skupaj z Ansamblom Petka zapel venček narodnih. In kaj so po prireditvi povedali obiskovalci?

Skupaj z Rokom Ferengjo uresničili veliko željo
Skozi prijeten večer so obiskovalce popeljali voditelji in voditeljice našega radia, tako so obiskovalci poleg glasov spoznali tudi obraze. Enemu od obiskovalcev pa bo večer ostal še v posebej lepem spominu. Janezu Vrešaku iz Šmarja pri Jelšah, ki mu je, ko je bil še otrok, prometna nesreča povsem spremenila življenje, smo namreč pripravili presenečenje. Velikega oboževalca Roka Ferengje smo povabili na koncert, pri tem pa ni niti slutil, da ga bo Rok povabil na oder in da bo lahko Janez skupaj z njim in Rok'n'Bandom zapel pesem Ostani še minuto.

Presenečenje uspelo, Janez je zapel s svojim idolom Rokom Ferengjo. 

Video utrinke tega nastopa in še vseh ostalih, preverite na našem Facebooku, spodaj pa nekaj foto utrinkov in vtisov nekaterih nastopajočih. (Foto: Blaž Lah Photography "Potograf", Matic Javornik, Štajerski val)

Datoteke

Kozjanski lumpi so bili z nami prvič

Murni obljubljajo, da prihodnje leto spet pridejo

Vesele Štajerke potrjujejo,da je vzdušje na naših prireditvah vedno odlično

Sekstakordi so navdušili že takoj na začetku

Zakaj fantje iz Zvite feltne radi pridejo na Štajersko

Vtisi Rebeke Dremelj

Marko Škugor o publiki Štajerskega valčka

Rok `n band o nastopu in presenečenju za Janeza

Poskočni muzikanti prihodnje leto pridejo, če bo Lovro priden