julij 9, 2022

S šivanko skozi prtiček - otroške delavnice v Šentjurju

Kdaj pa kdaj moramo obuditi tudi stare navade in dela, da ne bi čisto pozabili nanje. Tako so šentjurski otroci na počitniških delavnicah Ljudske univerze Šentjur ta teden med drugim šivali.

Dandanes številni mladi ne znajo šivati, zato so delavnice, kakršna je bila v Šentjurju, zelo dobrodošle. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Prenašanje znanja
Vsak dan v tednu so počitniške delavnice v Šentjurju prinesle drugo tematiko. V četrtek so otroci poprijeli za šivanko in sukanec. Ker je bila delavnica medgeneracijska, so se ji pridružili tudi starejši. In kako se oni spominjajo svojih poletnih počitnic? Predvsem so bile obarvane z delom, pravi gospa, ki je stopila pred naš mikrofon:

Otroci se lahko veliko naučijo od starejših in tako so tudi na delavnici šivanja dobili veliko novega znanja in veščin. Pravijo, da je bilo zabavno, nekateri pa so priznali, da moraš biti pri šivanju tudi zelo natančen in potrpežljiv. Pa so ob šivanju uživali?

Na prtičke so šivali razne oblike, pri tem so se nekaj novega naučili ter se seznanili s časi naših babic in dedkov, prav tako pa so skupaj aktivno in prijetno preživljali čas.

Tudi kuhanje, ples, risanje ... 
Delavnice Ljudske univerze Šentjur so sicer trajale ves teden, kaj vse so otroci na njih še počeli?

Zanimalo nas je tudi, kaj sicer otroci še počnejo med počitnicami?

V prihodnjem tednu pa za šentjurske osnovnošolce počitniške delavnice pripravlja Mladinski center Šentjur. V ponedeljek dopoldne bodo animatorji v Dobrini, v torek v Dolgi Gori, v sredo na Kalobju, v četrtek v Gorici pri Slivnici, v petek v Dramljah ter ponedeljek zatem v Šentjurju. (NA)