junij 24, 2020

Še uradno odprtje ziplajna na Celjski koči

Na Celjski koči bo to dopoldne še uradno zaživela nova adrenalinska atrakcija – ziplajn. Prvi adrenalinski navdušenci so se s Celjske koče na Grmado lahko spustili že minuli konec tedna.

Prva jeklenica se začne na stolpu ob Hotelu Celjska koča in nato poteka do pobočja Grmade, dolga je 426 metrov. Trasa povratnega spusta je speljana s pobočja Grmade nazaj do brežine pod hotelom Celjska koča in je dolga 403 metre.(Foto: FB Celjska koča)

Vabijo tudi ostale atrakcije
Nova pridobitev na Celjski koči je priljubljeno pohodniško točko z Grmado povezala z dvema jeklenicama. Ziplajn je skupaj dolg skoraj 830 metrov. Tatjana Hren iz ZPO Celje razlaga

Promocijska cena za spust v obe smeri je 20 evrov. Na Celjski koči so odprtje ziplajna sicer načrtovali že v začetku maja, a jim je zagodla epidemija novega koronavirusa. Okoli 170.000 evrov vredna naložba je bila uradno zaključena 19. junija, ko so zanjo pridobili dovoljenje za obratovanje. Sicer pa na Celjsko kočo vabijo tudi z drugimi zanimivostmi, denimo poletnim sankališčem bobkart in tubami ter električnimi kolesi in Pustolovskim parkom. (NS)

Pustolovski park na Celjski koči.