april 13, 2020

Šentjurčanka Teja Žogan postala 13. Mlečna krajica

Mlekarna Celeia je razglasila novo, že 13. Mlečno kraljico Zelene doline. A podelitev lente tokrat ni bila na veliki slovesnosti, saj je to onemogočil koronavirus. Tako so v mlekarni zmagovalko razglasili kar prek spletnega videa.

Naloga mlečne kraljica je predvsem promocija slovenskega mleka. (Foto: Rok Deželak, Mlekarna Celeia))

Načrtovano je bilo, da bo slovesnost v Termah Zreče, a zaradi epidemije novega koronavirusa so jo morali odpovedati. A ne povsem. Dogodek so posneli s pomočjo mobilnih telefonov, vodil ga je stan up komik Aleš Novak, poskrbeli so tudi za glasbene vložke. Laščanka Julija Knez je krono predala novopečeni Mlečni kraljici Zelene doline Teji Žogan s Ponikve pri Šentjurju. Zmagala je med desetimi kandidatkami. 22-letnica je ob prejemu naziva med drugim povedala:

Mlekarna Celeia je ob tem že tradicionalno podelila tudi zahvale vsem rejcem, s katerimi sodelujejo, podelila pa je tudi posebna priznanja – za proizvajalce mleka z največjo oddano količino v letu 2019, za najboljšo kvaliteto mleka glede na SŠMO v letu 2019 ter za najboljšo kvaliteto mleka glede na SŠSC v letu 2019. Kdo so prejemniki, izveste v videu celotnega dogodka, najdete ga TUKAJ. (AD)