maj 10, 2018

Si bo Lea Sirk pripela evrovizijski finale?

V portugalski Lizboni bo nocoj drugi polfinale pesmi za Evrovizijo. V njem bo nastopila tudi Lea Sirk, s pesmijo Hvala, ne! Na oder bo stopila kot predzadnja. Držali bomo pesti, da jo v soboto vidimo in slišimo še v velikem finalu. In kaj pravi tik pred nastopom?

Punce so pripravljene na nocojšnji nastop. (Foto: FB Ema - Eurovision Slovenia)

Pela bo v slovenščini
Pesem simpatične Primorke ostaja v večini enaka, kot je bila na Emi, odpela jo bo v slovenščini, zaključila pa v portugalščini. Pravi, da bodo ona in ekipa dali vse od sebe, da se predstavijo v najboljši luči, zmage ne napoveduje, močno pa si želi finala. Poleg Slovenke bodo nocoj nastopili še predstavniki Norveške, Romunije, Srbije, San Marina, Danske, Rusije, Moldavije, Nizozemske, Avstralije, Gruzije, Poljske, Malte, Madžarske, Latvije, Švedske, Črne gore in Ukrajine. V finale jih bo napredovalo 10, o njih bodo odločali tudi gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Kristijan Šmid je pred nocojšnjim polfinalom v Lizbono poklical Leo Sirk. Kakšno je vzdušje in kdo je po njenem favorit? Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.

Kdo že v finalu?
Prvih deset finalistov so sicer izbrali že v torek, v soboto bo tako na velikem evrovizijskem odru znova videti predstavnike Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske. Neposredno so v finale uvrščeni Portugalci, Italijani, Španci, Nemci in Velika Britanija, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze. (AD)

Datoteke

Lea Sirk pred nastopom na Evroviziji