oktober 11, 2019

Štajerski val v živo s Praznika kozjanskega jabolka!

Konec tedna prinaša vrhunec Praznika kozjanskega jabolka. Trg v Podsredi bodo napolnile stojnice z bogato ponudbo domačih pridelkov in izdelkov. Tam bomo tudi radijci Štajerskega vala, z mobilnim studiem, iz katerega bomo ves dan oddajali program v živo. Tekmovali bomo tudi za naziv Štrudmojster.

Izjemno veliko pozornosti na prazniku v Podsredi privabi tekmovanje v peki jabolčnega zavitka. Na lanskem smo zmagali radijci, tudi letos se bomo potegovali za naziv. Tokrat bomo imeli žensko ekipo.

Jabolk tokrat malo, vsega ostalega veliko
Praznik kozjanskega jabolka letos praznuje 20-letnico, zato je prinesel še bolj bogato dogajanje kot minula leta. Začelo se je že 20. septembra, končalo se bo 20. oktobra. To soboto in nedeljo bo vrhunec, na sejmu se bo predstavljalo 145 razstavljavcev. Čeprav je letošnja letina jabolk zelo slaba, stojnice ne bodo prazne, saj bodo na njih še številne ostale dobrote, pa tudi raznorazni izdelki. Praznik že tradicionalno prinaša tudi pestro kulturno in zabavno dogajanje. Med drugim bo tradicionalno tekmovanje za naziv Štrudlmojsta, v njem se bosta pomerili tudi radijki Katja in Simona, preverjali bodo, komu bo uspel najdaljši jabolčni olup, okronali bodo Carjeviča leta, lastnika najlepše urejenega in vzdrževanega travniškega sadovnjaka. Na ogled bo tudi več razstav in še marsikaj, podroben program najdete TUKAJ, še več o prazniku in njegovi 20-letnici pa preberite tudi TUKAJ.

Davor in Diana v živo iz Podsrede
Že v minulih letih ste lahko na Prazniku kozjanskega jabolka na eni od stojnic spoznali našo radijsko družino, tokrat pa gremo v Podsredo kar z mobilnim studiem, od koder bomo vso soboto oddajali program v živo. Zjutraj in dopoldne bo z vami Davor, popoldne Diana, oba bosta pred naš mikrofon povabila tudi zanimive goste. Če boste v Podsredi, nas pridite pozdravit in si ogledat studio, če boste doma, boste koščke pestrega dogajanja ujeli prek radijskih valov.