april 12, 2021

KORONAVIRUS: Slovenija bo ta teden rdeča

11-dnevno delno zaprtje države je za nami. Učenci in dijaki se znova vračajo v šole, vrata znova odpira več dejavnosti. A še vedno so številne omejitve, ki veljajo za rdečo fazo. Dogajanje spremljamo na tej novici.  

SLOVENIJA – Danes se v šole ponovno vračajo vsi učenci ter dijaki zaključnih letnikov, za dijake nižjih letnikov pa bo pouk po modelu C, kar pomeni izmenjaje 1 teden v šoli in 1 teden od doma. Kako pa je z maskami v šolah? Šolska Ministrica Simona Kustec razlaga:

SLOVENIJA – Vlada je prejšnji teden nekoliko spremenila vladni semafor ukrepov, ki veljajo v določeni fazi epidemije, odvisno od sedemdnevnega povprečnega števila okužb in števila covid bolnikov v bolnišnicah. Čeprav bi po teh številkah morali veljati ukrepe oranžne faze, pa je odločila, da bomo v tem tednu, ki sledi 11-dnevnemu delnemu zaprtju države, še v rdeči fazi. To velja za vso državo. Kaj pomeni, je razvidno iz spodnje vladne tabele.

SAVINJSKA REGIJA – Po podatkih Sledilnika za covid je v Sloveniji nekaj več kot 13.800 aktivnih okužb, največ jih je v največjih mestih – v Ljubljani 1882, v Mariboru 778 in v Celju, 637. V Savinjski regiji Celju po številu aktivnih okužb sledijo Žalec, 212, Velenje, 180, Šentjur, 176, in Slovenske Konjice, 106. Podatke iz ostalih občin najdete TUKAJ.

Kaj je zaznamovalo dogajanje, povezano z novim koronavirusom, prejšnji teden, preverite TUKAJ.