december 2, 2020

Telovadnica v Zibiki že dobiva podobo

Občina Šmarje pri Jelšah po telovadnici pri podružnični osnovni šoli na Svetem Štefanu gradi še telovadnico pri podružnični osnovni šoli v Zibiki. Končana bo z začetkom prihodnjega šolskega leta.

Gradnja se je začela septembra. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Telovadnica pri podružnični osnovni šoli Zibika počasi dobiva podobo. Občina Šmarje pri Jelšah jo je začela graditi v začetku septembra, za to je izbrala izvajalca Lesnino MG oprema iz Ljubljane. Kaj so od takrat že postorili, našteva vodja oddelka za družbene dejavnosti na šmarski občini Damjan Boštjančič:

Kaj pa jih še čaka?

Letos dokončana gradbena dela bodo stala 150.000 evrov. Za preostanek gradnje in tehnični pregled pa bodo prihodnje leto potrebovali še okoli 600.000 evrov. Upajo tudi na sofinanciranje Fundacije za šport in Eko sklada. Telovadnica pri zibiški osnovni šoli bo končana do septembra prihodnje leto. Kot pravi Boštjančič, bo telovadnica energijsko zelo varčna in zelo podobna tisti pri podružnični osnovni šoli na Svetem Štefanu. Po njegovih besedah bo ponudila različne dejavnosti:

Vadbena površina bo velika 240 kvadratnih metrov, igrišče bo dimenzij 12 in 20 metrov.

Šmarska občina pa s tem še ne bo zaključila naložb v športno infrastrukturo. V prihodnosti načrtujejo še izgradnjo večje telovadnice pri podružnični osnovni šoli na Kristan Vrhu. A za napovedi, kdaj bi jo lahko zgradili, je še prehitro, pravi Boštjančič. Trenutno sicer zanjo pripravljajo načrte, zgradili pa jo bodo, ko bodo v proračunu za to lahko zagotovili denar. (TMG)

Galerija slik