december 11, 2018

V Božičnem Vojniku znova več kot 200 jaslic

V soboto bo Vojnik znova postal prestolnica jaslic. Božični Vojnik bo še četrto leto postregel z bogato razstavo najrazličnejših upodobitev svete družine. Več kot 200 jih bo, razstavljene bodo na prostem, v cerkvi Svetega Jerneja in Jernejevem domu.

Božični Vojnik je v treh letih obiskalo več kot 85.000 obiskovalcev iz cele Slovenije. (Foto: Radio Štajerski val)

Jaslice, glasba in kulinarika
Na največji razstavi jaslic v Sloveniji, ki jo pripravljajo Turistično društvo Vojnik, vojniška občina in Katoliško društvo Ivan Šopar Vojnik, bodo obiskovalci lahko znova občudovali mojstrske upodobitve svete družine ustvarjalcev iz cele države. Predsednica turističnega društva Nataša Kovačič Stožir pravi:

Priprave na Božični Vojnik so se začele že pred več meseci. Vanje je, kot poudarja Kovačič Stožirjeva, vpeta celotna lokalna skupnost. Vodja razstave Benedikt Podergajs ob tem dodaja, da je zanimanje ljudi, ki želijo svoje jaslice postaviti na ogled, izjemno:

Tudi bogata božična tržnica
Poleg velike razstave jaslic bo bogat tudi spremljevalni program. Znova pripravljajo božično tržnico, na kateri se bo predstavljalo več kot 25 lokalnih ponudnikov, pestra bo gastronomska ponudba, obeta pa se tudi zanimivo kulturno-glasbeno dogajanje. Urška Mužar z vojniške občine pravi, da bo za vsaka ušesa nekaj:

Vsi dogodki, z izjemo dveh koncertov, so za obiskovalce brezplačni. Podrobnejši program Božičnega Vojnika, ki si ga je lani ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev, najdete TUKAJ, za pravo praznično doživetje pa ga boste morali obiskati. Vabi od 15. decembra do 2. januarja. (NS)