november 16, 2018

V Celju modni navdihi za jesen in zimo

V Celju je bil sinoči večer Modnih navdihov. Na tradicionalnem dogodku so se znova predstavile modne hiše, oblikovalci in različne blagovne znamke iz regije. In kaj je modno to jesen in zimo?

Sinočnji Modni navdihi so bili drugi letošnji. Prvi so bili v znamenju modnih smernic za pomlad in poletje. (Foto: Gregor Katič)

Tudi mladi dobili svojo priložnost
Večer Modnih navdihov je več kot le modna revija. Gre za celovito predstavitev različnih modnih ustvarjalcev in blagovnih znamk, kjer priložnost dobijo tudi mladi. Za audio in video podobo dogodka so znova poskrbeli dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, pod budnim očesom dveh znanih Celjanov, režiserja Alena Pavšarja in producentke Mateje Zorko Pavšar. Za kulinarično razvajanje je poskrbela ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, pri oblikovanju pričesk in ličenju pa so pomagale tudi dijakinje Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, ki se izobražujejo v programu frizer.

Že več kot dve desetletji
Nad idejo, scenarijem in izvedbo Modnih navdihov že 21. let bdi Vladimira Skale. Sinočnji dogodek je bil drugi letošnji. Predstavili so se Optika Salobr, Triumph Velejapark, Icona, z obutvijo in modnimi torbicami Mucca, Bigg R, oblikovalec Matjaž Teršek, v sodelovanju z Andrejo Tusolin, blagovne znamke Sisley, Toper in Martise. Svojo kolekcijo so predstavile in se v njej spehodile po modni brvi tudi dijakinje Šolskega centra Celje, ki se izobražujejo v programu Ustvarjalec modnih oblačil. Manjkale niso niti kreacije celjske oblikovalke Jolande Thaler in večerne obleke blagovne znamke La Novia. Kaj obleči to jesen in zimo, si poglejte v spodnji galeriji. (NS)