januar 14, 2022

V OŠ Podčetrtek v karanteni več kot polovica oddelkov, pa v Štorah?

Število okuženih s koronavirusom raste iz dneva v dan, vedno več težav je tudi v vrtcih in šolah. Vse več otrok, učencev in dijakov je okuženih, tako iz dneva v dan narašča število oddelkov, za katere je odrejena karantena in imajo tako pouk na daljavo.

V OŠ Podčetrtek je v karanteni 10 oddelkov od 19-ih. (Foto: OŠ Podčetrtek)

»Po podatkih Covid sledilnika je bilo 12. januarja v osnovnih šolah v karanteni 1.417 oddelkov (29.651 učencev), 657 oddelkov v srednji šoli (16.779 dijakov) in 275 oddelkov v vrtcih (3.952 otrok). Od skupaj 523 osnovnih šol, ki so nam posredovale podatke, se delo na daljavo na podlagi odločitve ravnateljev in v soglasju z MIZŠ ter NIJZ zaradi epidemioloških razmer v popolnosti v tem tednu izvaja v 13 šolah ter dveh srednjih šolah,« piše na spletni strani ministrstva za šolstvo. Pojavljajo se ugibanja, ali bodo zato letošnje zimske počitnice kaj prej, kot je načrtovano, a pristojni zagotavljajo, da predčastnih počitnic ne bo.

Na Štajerskem valu smo preverili trenutno stanje v dveh osnovnih šolah. Več kot polovica oddelkov je v karanteni v Osnovni šoli Podčetrtek. Ravnateljica Sonja Švajger razlaga:

O pouku na daljavo pa pravi:

V Osnovni šoli Štore je manj karanten kot v Podčetrtku, a povsem brez njih prav tako niso. Ravnatejica Mojca Rožman nam je to jutro povedala:

Pravi sicer, da pouk na daljavo ne predstavlja več velike težave, saj imajo tako učitelji kot učenci s tem že precej izkušenj, a vseeno si tudi v Štorah želijo, da bo tega čim manj in da bo večina pouka lahko v učilnicah, v živo. (AD)