december 4, 2019

V Slovenskih Konjicah na praznično pot v novo leto

Praznični december bodo v Slovenskih Konjicah zaznamovali številni dogodki, ki so jih organizatorji povezali s sloganom Srečno pot … v novo leto! Z njim bodo obudili spomin na Konjičana, vlak, ki je 70 let vozil po ozkotirni železniški progi od Poljčan, skozi Slovenske Konjice, do Zreč.

Takole živahen je bil eden izmed lanskih decembrskih večerov na ploščadi pred Domom kulture Slovenske Konjice. (Foto: FB Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice)

Na drsanje in vožnjo s Konjičanom
Veseli december v Slovenskih Konjicah bo zares pester. Začelo se bo že v četrtek, 5. decembra. Skupaj s konjiškim županom Darkom Ratajcem bodo prižgali praznične lučke, obeta se tudi Miklavževanje. Direktorica Splošne knjižnice Slovenske Konjice Renata Klančnik razlaga:

Konjiško mestno jedro bodo znova polepšale smrečice, ki jih bodo pomagali okrasiti šole, vrtci, društva, javni zavodi in druge organizacije. Največja smreka v mestu pa že stoji, na ploščadi pred konjiškim kulturnim domom, podarila jo je domačinka Milena Kuk. Praznično podobo bo tam sicer znova dopolnilo tudi drsališče. Laura Krančan, direktorica Zavoda za šport Slovenske Konjice, pravi:



Tudi letos boste v Slovenskih Konjicah lahko drsali brezplačno. (Foto: FB ZŠ Slovenske Konjice)

Brezplačno bo po mestu spet vozil praznični vlak Konjičan. Na prijetno krožno vožnjo na toplem in ob praznični glasbi se boste lahko podali med 26. in 30. decembrom.

Vožnja s Konjičanom bo znova brezplačna. (Foto: FB Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice)

Veselje ob glasbi in plesu
Veselega decembra ni brez glasbe in plesa. Za glasbo bodo med drugim poskrbeli učenci Glasbene šole Slovenske Konjice. Direktor Branimir Klevže:

Manjkali ne bodo niti konjiški godbeniki, ki pripravljajo že 29. božično-novoletni koncert. Podpredsednica Kulturnega društva Godba na pihala Slovenske Konjice Maruša Kolar razlaga:



Konjiški godbeniki letos pripravljajo že 29. božično-novoletni koncert. (Foto: FB Godba na pihala Slovenske Konjice)

Da se bodo obiskovalci Slovenskih Konjic tudi malce razgibali, bodo na nekaterih dogodkih poskrbeli še plesalci plesne šole Jay dance studio.

Zadnji teden v znamenju stoterih svečk in silvestrovanja
Na predbožični večer bo v soju stoterih svečk zasijal konjiški potoček. Uro pred polnočjo jih bodo prižgali konjiški skavti. Isti večer jih bodo prižgali tudi v Žičah. Sicer pa bo vrhunec prazničnega dogajanja na silvestrovo. Že tradicionalno bodo v Slovenskih Konjicah silvestrovali na prostem na Mestnem trgu. V novo leto bodo zakorakali z zasedbo Original Pohorci. Podrobnejši program decembrskega dogajanja najdete TUKAJ in TUKAJ. (NS)

Tudi letos bo konjiški potoček na predbožični večer zasijal v soju svečk, ki jih bodo prižgali Konjiški skavti. (Foto: FB Konjiški skavti)