december 5, 2019

V Slovensko Bistrico po želje k Snežni kraljici

Praznični december v Slovenski Bistrici bo letos še posebej pester. Organizatorji so program razširili tako vsebinsko kot tudi lokacijsko. Prvo dejanje bo nocojšnji obisk Miklavža.

December v Slovenski Bistrici bo pester. (Foto: TIC Slovenska Bistrica)

V Slovensko Bistrico, na notranje grajsko dvorišče, v četrtek ob 17. uri prihaja Miklavž. Kot so predstavili na včerajšnji novinarski konferenci, bodo v Bistriškem gradu decembra na ogled tudi štiri brezplačne pravljice. Na novi lokaciji pri Marijini cerkvi bo zaživela Pravljična dežela. Otroci in tudi starejši bodo od 18. do 21. decembra lahko odšli po želje k Snežni kraljici. Rebeka Potočnik iz društva Fridina mišnica pravi:

Na Trgu svobode bo živahno od 17. decembra do novega leta. Poleg božičnega sejma s praznično ponudbo si bodo obiskovalci lahko ogledali številne lutkovne, plesne in glasbene nastope.

Snežna kraljica vabi v Slovensko Bistrico. (Foto: TIC Slovenska Bistrica)

S kom silvestrovanje?
21. decembra se bosta predstavili prijateljski mesti Vrsar in Bela Palanka z vinsko-kulinarično in turistično ponudbo. Monika Kirbiš Rojs, direktorica RIC-a Slovenska Bistrica in vodja občinskega oddelka za gospodarstvo napoveduje še številne koncerte:

Organizatorji, RIC Slovenska Bistrica, Občina Slovenska Bistrica, Društvo Fridina Mišnica in Zavod za kulturo Slovenska Bistrica, so za december pripravili še vrsto ostalih brezplačnih prireditev, med drugim Miklavžev koncert v Srednji šoli Slovenska Bistrica ter koncerta Mešanega pevskega zbora Laporje v Marijini cerkvi in skupine Vivere v Bistriškem gradu. (TA)