december 1, 2020

V Vitanju v ospredju ceste in vodooskrba

V prihodnjem letu bodo, glede na predlog proračuna, v Občini Vitanje v ospredju naložbe v ceste in vodooskrbo. So pa občinski svetniki zvišali denarno pomoč ob rojstvu otroka.

Čemu bodo v Vitanju namenili največ pozornosti? (Foto: Občina Vitanje)

Za predloge in pobude je v javni obravnavi predlog proračuna Občine Vitanje. Proračun je težak slabe 3 milijone evrov. Od tega je skoraj 40 odstotkov namenjenih naložbam. Zlasti obnovam cest, pravi župan Slavko Vetrih:

Ob tem pa jih čaka tudi posodobitev dveh vodovodnih sistemov:

Vodovod na območju Brezna urejajo s sosednjo Občino Dobrna. Vetrih pravi, da bi lahko imeli potrebno dokumentacijo zanj v prvi polovici prihodnjega leta. Nato pa upajo, da bodo uspešni na kakšnem razpisu.

Višja pomoč ob rojstvu
Sicer pa so na zadnji seji vitanjski občinski svetniki dvignili znesek enkratne denarne pomoči za družine ob rojstvu otroka. Pri tem so se zgledovali po sosednjih občinah Slovenske Konjice, Zreče in Oplotnica, kjer ta pomoč znaša 200 evrov. Vitanjski župan Slavko Vetrih pravi, da so se svetniki odločili, da prispevek za družine ob rojstvu otroka s 130 zvišajo na 180 evrov in tako simbolično podprejo družine z novorojenci. Vitanjska občina prispevek sicer družinam novorojencev dodeljuje že 16 let. Ocenjujejo, da bodo temu odslej letno namenili 1200 evrov, saj se v Občini Vitanje vsako leto povprečno rodi za en razred otrok. (TMG)