V Žalcu bodo pospravili pipe na pivski fontani

02.11.2019

Žalska Fontana piv Zeleno zlato bo čez zimo počivala. (Foto: Radio Štajerski val)

V Žalcu bodo zaprli pipe na Fontani piv Zeleno Zlato. Tudi četrta sezona bo, kot pravijo Žalčani, uspešna. Vtis kislega spomladanskega vremena je pri obisku popravilo lepo poletje, ki se je zavleklo pozno v jesen. Nocoj je čas za praznovanje.

Zaključek ob pivu, dobri kulinarki in glasbi
Kot je za naš radio povedal župan Občine Žalec Janko Kos, so tudi v tej sezoni na mesec prodali okoli 6.000 degustacijskih vrčkov. Računajo, da ji bodo ob letošnjem zaprtju pip, v vseh sezonah skupaj, prodali okoli 190.000. O obiskovalcih Kos pravi:Fontano piv Zeleno zlato smo pred koncem četrte sezone obiskali tudi radijci.

Vedno večji interes, da se predstavijo na fontani, kažejo tudi pivovarji:Dve pipi na fontani imata stalno ponudbo, pivo Kukec in Ambasadorjevo pivo. Na ostalih štirih pivo menjajo vsak mesec. 

Nocojšnji večer pri Fontani piv Zeleno zlato bo namenjen praznovanju. Obeta se pester program, katerega rdeča nit bodo pivo, lokalne kulinarične dobrote in glasba, za katero bosta poskrbela DJ Deesandydej in Ines Erbus. Pričakujejo tudi aktualnega ambasadorja pivske fontane, domačina Boštjana Romiha. Pri fontani bo veselo od 16. ure naprej. (NS)
Štajerski val v sliki