december 19, 2018

Zadnji dnevi leta v družbi znanih Slovencev

December je že sam po sebi čaroben in prazničen, še lepši pa je ob poslušanju Štajerskega vala. Številna zvezdniška imena nam delajo družbo. Z nami so bili najbolj slavni kmetje, številni glasbeniki, pa tudi nadebudni športniki. In kdo vse še pride?

Praznično vzdušje smo na Štajerskem valu prebudili z Domnom Kumrom, ki nam je pomagal tokrat prižgati praznične lučke.

V najlepše okrašeni radijski studio daleč naokoli v veselem decembru vabimo zanimive goste iz sveta glasbe, zabave in športa. Pprvi so nas obiskali mladi karateisti, sestrici in bratec Luka, Ana in Lea iz Rogaške Slatine, ki so nam pokazali nekaj prijemov, da smo lahko borbeno zakorakali v divji december. Kako se je pri karateju izkazala naša jutranja voditeljica Katja Rek, preverite TUKAJ. Pravi praznični duh smo prebudili skupaj z legendarno skupino New Swing Quartet, izjemnimi vokalisti, ki nas s svojim petjem razvajajo že pol stoletja. Pred mikrofonom smo se družili tudi z Društvom mrtvih pesnikov, razvnela nas je simpatična Ines Erbus, ki ima te dni veliko dela in prav nič ne počiva:




Še eno luštno mladenko smo gostili, tekmovalko šova Slovenija ima talent Nušo Rojs. Med drugim je z nami delila zabavno anekdoto:

Tudi najbolj slavni kmetje v Sloveniji so bili z nami, takrat še finalisti oddaje Kmetija Aneta, Denis, Franko in Nik.




Kako se je razpletla Kmetija, vsi vemo. Zmagal je Franko. Ne vemo pa še, kakšen bo letošnji božič, bel ali zelen? Vremenoslovci pravijo, da snega ne bo, a ker smo radijci optimisti, smo ga skušali priklicati s Kvartetom Pušeljc. Fantje so nam zapeli Belo snežinko.

O praznikih, glasbi in življenjskih preizkušnjah smo klepetali s šentjurskim glasbenikom SoulGregom in Miranom Rudanom, znova pa nas je obiskal tudi Marko Vozelj. Se še spomnite? Lani je pomagal prižgati praznične lučke v našem studiu. Letos je nekdanji Čuk srečal abrahama:




Ne le za stare mačke glasbene scene, tudi za mlade nadebudne glasbenike najdemo prostor pred našim mikrofonom. Obiskali so nas The Woodlanders, pa tudi vsestransko nadarjeni Luka Sešek je bil z nami. O praznovanju božiča smo klepetali, pa tudi zapel nam je:




Ker h glasbi sodi tudi smeh, smo v goste povabili Jerneja Celca, komika, ki se je v naše konce priselil iz Prekmurja. Upamo, da vas je nasmejal pol toliko kot nas. Res je zabaven in pester tale december na Štajerskem valu in do konca leta se bo vzdušje še stopnjevalo. Že to popoldne bodo v naši družbi Il divji, da bodo prišla mimo Šentjurja, so napovedala dekleta iz skupine M.J.A.V., pridejo tudi Gadi, Ansambel Unikat, Perpetum Jazille in SOS kvintet. Veseli december ne bo minil niti brez dobrih treh mož. Miklavž nas je že obiskal, znova nas bodo prišli pozdravit Božički na kolesih, pričakujemo pa tudi Dedka Mraza. Pestro bo, bodite naša družba na 93,7 in 87,6 MHz! (NS)