avgust 26, 2018

Zakaj najdražji sladoled na svetu stane 50.000 evrov?

Dobrih 50.000 evrov za porcijo sladoleda. To je znesek, ki bi verjetno odvrnil še tako gorečega ljubitelja ledene sladice. Zapisana pa je na meniju kalifornijske slaščičarne Three Twins Ice Cream.

V opisu sladoleda piše, da z nakupom pomagate pozornost usmerjati na reševanje gorskih ledenikov, ki se zaradi podnebnih sprememb talijo (slika je simbolična).

3000 evrov ni bilo dovolj
Z vrtoglavimi zneski sladoleda je slaščičarna začela tako, da je gostom za slabih 3000 evrov ponudila banana split, prelit s sirupi iz treh redkih vrst desertnih vin. Sladico so si obiskovalci privoščili s sladoledno žličko iz sredine 19. stoletja in ob tem prisluhnili čelistu, ki je igral posebej zanje. Vendar se niso ustavili tu.

Sladoled iz kilimanjarskega ledu
Ponudbo so nadgradili s sladoledom, za katerega je potrebno odšteti 60.000 dolarjev oziroma več kot 50.000 evrov. Razlog za vrtoglavo ceno pa se ne skriva v redki in skrivnostni prestižni sestavini. Cena namreč vsebuje letalsko vozovnico. Preden vam servirajo sladoled, v prvem razredu poletite v Tanzanijo. Tam vam ustanovitelj slaščičarne Three Twins Ice Cream ročno zdrobi led z ledenika navišjega afriškega vrha – gore Kilimanjaro. Nato pa lahko uživate v neomejenih količinah sladoleda. Seveda je poskrbljeno tudi za prvovrstno namestitev in voden izlet na Kilimanjaro. Prihranite lahko, če imate na potovanjih raje družbo. Pri nakupu dveh porcij sladoleda namreč za obe odštejete »samo« 85.000 evorv. (TMG, vir: Mentalfloss)