oktober 31, 2021

Žalska fontana piv pospravlja pipe

Končuje se še ena sezona prve pivske fontane na svetu - Fontane piv Zeleno zlato v Žalcu. Sklenili jo bodo na današnjo praznično nedeljo, ko bo dogajanje obarvano tudi z nočjo čarovnic. Kakšna pa je bila sicer sezona v letu, ko je fontana praznovala peti rojstni dan?

Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu bo pipe pospravila 31. oktobra. (Foto: Radio Štajerski val)

Kljub številnim omejitvam v boju proti pandemiji, ki so jih bili deležni tudi pri Fontani piv Zeleno zlato, so v Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec zadovoljni. Sezono, ki so jo začeli 24. aprila, direktor zavoda Boštjan Štrajhar ocenjuje takole:



Skupaj so natočili več kot 17.000 litrov piva, v vsem času pa preko 138.000 litrov. Kljub koronačasu so zadovoljni tudi s prireditvenim utripom. Ob fontani se je zvrstilo kar nekaj prireditev, denimo izbor za Naj piva Slovenije, štart druge etape Dirke po Sloveniji, tri dnevni festival Kriglfest, srečanje fontan Slovenije, 5. Savinjski Oktoberfest ter Hmeljarski likof in številni koncerti. Sezono so zaznamovale tudi nekatere novosti. Ena takšnih je turistični produkt Žalec časti pivo, kjer so se povezali še z ostalimi občinami Spodnje Savinjske doline in tako povezali turistične zanimivosti.

Pred dnevi so se podali tudi na bus turo po Spodnji Savinjski dolini:



Obiskovalci so Spodnjo Savinjsko dolino doživeli na popotovanju z ameriškim avtobusom. (Foto: ZKŠT Žalec)

Žalsko fontano lahko obiščete le še danes, nato odhaja na zimski počitek. V parku pri fontani pripravljajo dogodek, ki bo, kot se spodobi za noč čarovnic, čarovniško obarvan. (NS)