julij 8, 2016

Začela se je prenova vrtca na Prevratu

V Slovenskih Konjicah se začenja celovita prenova enote konjiškega vrtca na Prevratu. Stala bo nekaj več kot 2,2 milijona evrov, povsem obnovljeno in razširjeno podobo bo vrtec dobil novembra prihodnje leto.

Pogodbo o celoviti prenovi vrtca na Prevratu sta zjutraj podpisala direktor podjetja Gic Gradnje Ivan Cajzek in konjiški župan Miran Gorinšek.

Uresničena večletna želja 
Štiri desetletja star vrtec na Prevratu je močno načel zob časa. V njem je pet oddelkov prvega starostnega obdobja. Dela bo opravilo podjetje GIC Gradnje iz Rogaške Slatine, ki ga je konjiška občina izbrala na javnem razpisu. Naložba je vredna dobra 2 milijona 200 tisoč evrov. Denar bo v celoti zagotovila občina. Naložbo bodo uresničili v dveh fazah. Najprej bodo zgradili prizidek. Gradnja bo po napovedih župana Mirana Gorinška končana do 30. julija prihodnje leto:"V začetku julija 2017 pa se bo začela rekonstrukcija starega dela. Njen zaključek je predviden konec novembra 2017," napoveduje župan. Medtem pa se konjiška občina pripravlja na gradnjo vrtca v Ločah, kjer so razmere prav tako vse prej kot zavidiljive. (BF)